Kom Närmare

Kom Närmare

27 juli, 2018 Av av

Nu när miljoner barn upplever krigets fasor och tvingas fly från sina hemländer för att hitta ett tryggare tak tog vi till handling och startade integration och hälsofrämjande projekt “Kom närmare”  som hjälper barn som var på flykt att förbättra och förändra sina liv på egen hand. Barnen som var på flykt ska leva ett tryggt liv precis som alla andra barn. Barnen som var på flykt kommer att ha det svårt att återgå till ett normalt liv om de inte bearbetar sina krigsminnen på ett konstruktivt sätt.

”Kom närmare” ger dessa barn redskap och erbjuder dem nya möjligheter för en god start i sitt nya land här i Sverige. Vi anordnar bland annat inspirerande berättar- och skrivaktiviteter som hjälper barnen att skriva och återberätta det som de har gått igenom. På det här sättet får vi också höra barnens berättelser, förstå deras perspektiv och komma dem närmare.

Barn som blir sedda, hörda och uppmärksammade kommer att kunna gå vidare i sina liv efter att ha bearbetat sina trauman och krigsminnen. Centrum för jämlikhet och demokrati erbjuder barn flera innovativa möjligheter för att utveckla sin berättarröst och utöka lusten för skrivande. Vår värdegrund är att alla barn är lika värda och att de ska inkluderas i kulturlivet för att kunna påverka sina liv och utforma sin framtid.